Македонија членка на ЦЕФТА

24-08-2006

Македонија стана членка на Централно-европскиот договор за слободна трговија (ЦЕФТА). Договорот за пристапување на земјава кон ЦЕФТА стапи на сила …

До утре плата или радикализација

23-08-2006

Ако до утре не им биде исплатена заостанатата априлска плата, вработените во Македонската радиотелевизија ќе го радикализираат штрајкот. Тие вчера …

Кој плаќа мито во Македонија?

23-08-2006

Светската граѓанска организација “Транспарентност интернешенел” која е лидер во борбата против корупцијата, ќе направи индекс со ранг листа на држави, …

Казна за Телеком до 17 милиони евра?!

22-08-2006

“Македонски телекомуникации” и нејзиниот извршен директор, Атила Сендреи најверојатно ќе заработат парични казни поради незаконската наплата на манипулативен трошок во …

Џусот поскап од бензините?!

21-08-2006

Сокот од портокал ја достигна највисоката цена во изминатите 16 години во САД и наскоро може да биде поскап од …

Куп сметки, а празни џебови

21-08-2006

Граѓаните незадоволни од последното поскапување на цената на електричната енергија од 9,14 проценти велат дека ги чека тешка есен, бидејќи …