Тетово и Гостивар ќе останат без кабелска

29-08-2006

Диви кабелски оператори во западна и источна Македонија непречено реемитуваат телевизиска програма иако нелегално ја користат инфраструктурата на “Македонски телекомуникации”. …

Компаниите ќе пркнат

29-08-2006

Извозно ориентираните компании од минатата недела веќе можат да ги користат царинските бенефиции што се предвидени со пристапувањето на Македонија …

Седум кандидати за извршен директор

28-08-2006

Седум кандидати се пријавиле на конкурсот за избор на извршен директор на Македонската радиотелевизија, а двајца се кандидирале за заменици, …

Силоси останаа полупразни

28-08-2006

Во струмичкиот регион заврши жетвата на лебното жито, но силосите на мелничките комбинати остана полупразни бидејќи земјоделците ја чуваат пченицата …

И руски туристи во Охрид!

27-08-2006

Македонските хотелиери и туристички работници тријат раце, оти покрај традиционалните холандски туристи за прв пат годинава допатуваа групи од Русија, …

Јагма за акциите на ТТК банка

27-08-2006

Новата ТТК банка деновиве станува вистински предизвик за големите бизнис играчи на македонската сцена. Според наши сознанија, најголемите и најбогатите …

Фирмите во земјава тонат

27-08-2006

Претпријатијата во земјава се во понеповолна финансиска ситуација отколку во првите три месеци од годинава. Ова е оценка на менаџерите …

МЕПСО и ЕЛЕМ во холдинг?

25-08-2006

Реални се шансите двете државни компании МЕПСО и ЕЛЕМ што произлегоа со поделбата на Електростопанство на Македонија (ЕСМ), да се …

Македонија членка на ЦЕФТА

24-08-2006

Македонија стана членка на Централно-европскиот договор за слободна трговија (ЦЕФТА). Договорот за пристапување на земјава кон ЦЕФТА стапи на сила …