“Манчмелоу” под лупа и во Македонија

17-07-2007

Санитарните власти почнаа да ја испитуваат исправноста на српските колачи “манчмелоу” во земјава, на производителот “Јафа”, по веста дека во …

Нема застој во извозот

16-07-2007

Пласманот на земјоделските култури се одвива без застој, по поволни цени за земјоделците, а во наредниот период извозот ќе се …

Македонија – земја на земјоделци

16-07-2007

Во земјава има речиси 200.000 индивидуални земјоделски стопанства, 55.164 домаќинства кои поседуваат шуми и 194 домаќинства со рибник. Ова се …

Фондот предвидува раст од 4,5 проценти

16-07-2007

Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд се уште ги разгледува бројките за растот на бруто-домашниот производ во Македонија, но според првичните …

Војновиќ член на УО

16-07-2007

Познатиот спортист и менаџер Ѓорѓе Војновиќ е новиот член на Управниот одбор на Хипо Алпе Адриа Лизинг во Скопје. Војновиќ …

Ангелот ќе стаса пред чекот

15-07-2007

По одлуката на Владата, од први септември да престанат да важат законските одредби со кои работникот може да се пензионира …

Ден на овчарите

15-07-2007

Овчарите на бачилото “Вардар Градско” за време на викендов во Галичник се натпреваруваа во молзење и стрижење на овци. Со …

Продадени над 30 тони пијалаци

15-07-2007

Одборот на доверители, деновиве од работната единица “Лозаро-винарство” од некогашниот АК “Лозар” од Велес продаде над 30 тони вински дестилат, …