Девизите отидоа за увоз на нафта

15-05-2006

Македонија лани во трговската размена со странство остварила дефицит од 1,18 милијарди долари. Во создавањето на дефицитот најголемо влијание имале …

ОБСЕ бара чаре за локалните радија

12-05-2006

ОБСЕ ќе го советува Советот за радиодифузија како да ги трансформира локалните радија во земјава. Двајца претставници на Мисијата веќе …

Владата му ја врати зградата на ССМ

11-05-2006

Владата му ја врати зградата Работнички дом на Сојузот на Синдикатите на Македонија. Промената на сопственоста пред само три дена …

Просветарите на 24 мај на протест?

11-05-2006

Вработените во образованието, науката и културата ќе протестираат на 24 мај ако Владата при исплатата на личните доходи не се …

СТАРТ НА ВТОРАТА ТЕХНОЛОШКА ЛИНИЈА

10-05-2006

Во Кавадарци вчера почна реконструкцијата на втората технолошка линија на “ФЕНИ индустри”. Компанијата е меѓу најрентабилните во земјата и претставува …