Силмак да го плати долгот

10-01-2007

Комбинатот “Силмак” повторно ќе биде вклучен во електроенергетскиот систем кога ќе го плати долгот кон МЕПСО од околу 6,3 милиони …

Австриски ОМВ, пак, дојде

10-01-2007

Претставници на австрискиот гигант ОМВ вчера се сретнаа со високи владини претставници за да ги разгледаат можностите за инвестирање во …

Телеком го обжали решението на АЕК

10-01-2007

“Македонски телекомуникации” го обжали решението на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), со кое на оваа монополска компанија и се наложи …

Цигарите нема да поевтинат

10-01-2007

Нема да се укинат давачките за цигарите што се наменети за поддршка на тутунот и за здравството, бидејќи Собраниската комисија …

Нокиа и Спринт Некстел во партнерство

09-01-2007

Корпорацијата “Нокиа” со американската фирма “Спринт Некстел” почнала да работи на нова технологија која на корисниците на мобилната телефонија во …

Порасна он лајн трговијата

09-01-2007

Трговијата преку интернет во Хрватска порасна за 30 процент во однос на 2005 година, достигнувајќи 570 милиони долари. Најголемиот раст …

На продажба одат четири банки

08-01-2007

По Охридска банка, чија продажба на француската Сосиете Женерал се очекува да финишира идниот месец, на продажба ќе оди и …

Протести пред МЕПСО и Владата

08-01-2007

Вработените од комбинатот за феросилициум “Силмак” од Јегуновце се закануваат дека од четврток ќе почнат со блокада на автопатот Тетово-Скопје, …