Отекс во мрак

15-01-2007

Некогаш најголемиот текстилен гигант “Отекс” од Охрид од вчера остана без струја, поради голем долг за неплатени сметки. Никој од …

На крајот на јануари потпис за АМБО

15-01-2007

Трилатералниот договор меѓу Албанија, Македонија и Бугарија за утврдување на трасата по која ќе минува нафтоводот АМБО, ќе биде потпишан …

Владата ќе ги спојува СРД, АЕК и Пошта

14-01-2007

Советот за радиодифузија (СРД), Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) и “Македонска пошта” ќе се спојат во едно независно регулаторно тело …

Силмак ќе протестира

14-01-2007

Вработените на јегуновачкиот комбинат “Силмак” денеска од 10,30 часот ќе протестираат пред Владата, вчера ни најави претседателот на фабричкиот синдикат, …

Поддршка за владините ИТ проекти

14-01-2007

Сојузот на стопански комори (ССК) ги поддржуваат проектите на Владата за стипендирање на 125 студенти за студии по информатика, за …

Решавање на статусот на АД Малина

14-01-2007

Хуманитарното здружение “Хоризонт” од Крива Паланка бара решавање на статусот на 120 вработени на поранешната државна фирма АД “Малина” со …

Топлификација ги мами граѓаните

12-01-2007

Скопска “Топлификација” не го купувала мазутот на тендер поради што граѓаните биле оштетени и плаќале повисоки сметки за парно греење, …

Од јуни конкурирање за парите од ЕУ

12-01-2007

Од јуни годинава земјоделците ќе може да доставуваат проекти кои би биле поддржани од претпристапните фондови на ЕУ. Тие проектите …

Пораст на компанијата за 48 проценти

12-01-2007

Нафтениот гигант “Лукоил” лани остварил раст на капиталот за 48 проценти. Според првичната оценка, добивката на јаглеводород од групацијата Лукоил …

Смена на управителот на Ремонт на пруги

11-01-2007

Вработени во “Македонски железници” од подружницата Ремонт на пруги вчера протестираа пред Владата и побараа смена на управителот на претпријатието …