Кон Истанбул два пати неделно

17-01-2007

Од први февруари, МАТ воведува нова авиолинија кон Истанбул. Авиоврската од Скопје до Истанбул ќе се остварува секој понеделник и …

Од продажба на акции – 3,2 милиони евра

17-01-2007

Комерцијална банка вчера информираше дека предвремено ја завршила продажбата на сопствени акции, кои се нудеа преку јавна понуда минатата година. …

Водафон за трет мобилен?

16-01-2007

“Водафон”, австриски Телеком, интернет провајдерот “Он-нет”, како и конзорциум од неколку кабелски оператори од земјава досега подигнале документација за учество …

МЕПСО со понуда до Силмак

16-01-2007

Преносниот оператор МЕПСО бара од комбинатот за феросилициум “Силмак” долгот од 6,3 милиони евра за струја да го враќа комбинирано. …

Српското пунто со хрватски делови

15-01-2007

Македонските производители на делови за автомобилската индустрија нема да бидат вклучени во производството на автомобилот “фиат пунто” на крагуевската фабрика …