Мечка заигра и во А1

03-03-2006

Даночни инспектори од Управата за јавни приходи вчера влегоа во А1 телевизија за да извршат контрола во финансиското работење на …

Индустриското производство паѓа

03-03-2006

Индустриското производство во земјава во јануари годинава е пониско за 15,9 отсто во однос на просечното производство од 2003 година, …

Протест против монополот на Телеком

03-03-2006

Владата да обезбеди услови за либерализација на телекомуникацискиот пазар, да издејствува намалување на цените во фиксната телефонија и да не …

Извозот пркнал

03-03-2006

Македонските компании лани извезле производи во вредност од над две милијарди долари. Извозот во минатата година има пораст од 21,8 …

Пратениците ќе плаќаат патарини

02-03-2006

Пратениците, министрите, владините и царинските службеници ќе плаќаат патарина. Народните претставници вчера ги усвоија измените на Законот за јавни патишта, …

Имате задоволителен раст!

28-02-2006

-Мислам дека вашиот раст е многу поволен. Економски раст од 4 отсто не е нешто од што треба да се …

УЈП ги гони македонските мировници!

27-02-2006

Управата за јавни приходи поднела прекршочни пријави против македонските војници кои во периодот од август 2004 до февруари 2005 година …