Вишокот вино на сметка на Владата

26-09-2005

Премиерот Владо Бучковски им ветил на винарските визби дека Владата ќе посредува во обезбедувањето на капацитети за прифаќање на вишокот …

Пумпи на Лукоил и во Црна Гора?

25-09-2005

Руската нафтена компанија Лукоил преговара со владата на Црна Гора за отворање на десетина бензиски пумпи во Подгорица и на …

“Јака 80” ја зајакнува Македонска банка

23-09-2005

Фармацевтската компанија “Јака 80” вчера изврши докапитализација на “Македонска банка” со 1,73 милиони евра, дознава “Вечер” од официјални извори. Парите …

Информатичка опрема за 85 општини

23-09-2005

Министерството за локална самоуправа и Македонски телекомуникации вчера потпишаа Меморандум за соработка со кој “Телеком” во рок од една година …

Ќе пораснеме за 3,8 отсто

22-09-2005

Македонија годинава ќе забележи економски раст од 3,8 отсто, а идната година растот ќе изнесува 3,7 проценти. Вака изгледа прогнозата …