Спасот е во гасот

11-10-2006

Повеќе странски компании се заинтересирани да инвестираат во гасификацијата на земјава, а меѓу нив е и руската компанија “Гаспром”. За …

Силмак помоќен од Владата

09-10-2006

Француската компанија “СЦММ”, сопственик на македонскиот металуршки комбинат “Силмак” од Јегуновце е помоќна и од новата македонска Влада, е оценката …

Уверенија за 45 брокери

09-10-2006

Комисијата за хартии од вредност денеска ќе врачи уверенија на 45 лица кои го положија стручниот испит за вршење на …

Со видеоврска против лошиот имиџ

08-10-2006

Стопанската комора на САД во земјава ќе ги поврзе американските со македонските бизнисмени преку видеоконференциска врска, вели во интервјуто за …

НИС ќе се продава на делови

08-10-2006

Управниот одбор на Нафтената индустрија на Србија (НИС) донесе одлука за издвојување на делот од претпријатието за продажба на течен …

Македонија извозник на риба!

08-10-2006

Македонија иако се декларира како аграрна земја и натаму повеќе увезува отколку што извезува прехранбено-земјоделски производи. Иако увезуваме речиси се, …

Технолошки вишок во Железницата?

08-10-2006

Независен консултант ќе подготви студија за оптималниот број на вработени што му се потребни на Јавното претпријатие “Македонски железници” со …

Љубица Митева – најтрактористка

08-10-2006

Љубица Митева од Струмица е прогласена за најтрактористка меѓу жените на завршениот 47 државен натпревар на земјоделски работници што викендов …