Олеснет визен режим и за камионџиите

28-03-2006

Прет­став­ни­ци на Асоцијацијата на камионски транспортери “Ма­кам­транс” ќе побара ист визен режим за сите професионални транс­пор­те­ри на средбата со дипломатските …

МАКЕДОНИЈА НА СИ-ЕН-ЕН

27-03-2006

Над милијарда гледачи во светот од идниот месец преку телевизискиот канал Си-Ен-Ен ќе ја видат Македонија. Промотивни спотови за македонскиот …

Лекарства ни за лек

27-03-2006

Во државните аптеки нема лекарства на рецепти ни за лек, им се пожалија вче­ра пензионерите на министерот за здравство Владо …

ЕВН плати 175 милиони евра

24-03-2006

Австриската фирма ЕВН вчера и официјално стана газда на државните акции во ЕСМ-дистрибуција, откако во блок трансакција купопродажбата помина и …

Половина од граѓаните без плата

24-03-2006

Над половина од граѓаните во земјава не земаат плата или таа им се исплаќа нередовно. Плата редовно добиваат само вработените …