Запрена градбата на новата црква

04-02-2007

Изградбата на црквата “Свети Кирил и Методиј” во Велес е запрена. Вработените од градежното претпријатие “Изгрев”, поради необезбедени финансиски средства, …

Домашна фирма приговара на тендерот

04-02-2007

Домашна фирма го оспорува меѓународниот тендер на Владата за избор на консултант за изработка на стратегија за туризам, информираат од …

Во вторник пак на протести

02-02-2007

Работниците со нерешен статус во вторник повторно ќе протестираат пред Собранието на РМ. Од Здружението на работници со нерешен статус …

Компјутеризацијата на образованието

01-02-2007

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) и нуди експертска помош на Владата за спроведување на најавениот проект за компјутеризација …

Инвестиција во картичниот бизнис

01-02-2007

CaSys International центарот за работа со меѓународни и домашни платежни картички во земјава, инвестира во поставување на е-цоммерце портал и …