Земјоделците ќе се опарат од ЕУ

28-07-2006

Европската унија ќе го одврзе ќесето и ќе даде пари за развој на земјоделството само ако земјоделците подготват квалитетни проекти, …

Измена на ценовникот за поврзување

27-07-2006

“Македонски телекомуникации” мора да ја промени референтната понуда за интерконекција (МАТЕРИО). Ова на Телеком му го наложи Агенцијата за електронски …

Берзите ја диктираат цената

25-07-2006

Како резултат на скокот на цената шеќерот на светските берзи, од почетокот на годинава во земјава е забележан пораст на …

Новата цена на струјата ќе не изгори

25-07-2006

По континуираниот пораст на цените на нафтените деривати, граѓаните и компаниите во земјава ги очекува втор посериозен удар од очекуваното …

Преплавени сме од кинески мобилки

24-07-2006

Мобилните телефони се на врвот на топ-листата на производи што Македонија ги увезува од Кина, покажуваат последните податоци на Државниот …