Тихомир Петрески на чело на Fresh&Co

03-08-2006

Генералниот директор на скопска Пивара, Тихомир Петрески од први септември ја презема функцијата генерален менаџер на најголемиот регионален производител на …

Чуварот украл 2 милиони евра

03-08-2006

Околу два милиони денари биле проневерени во филијалата на “Комерцијална банка” во Охрид. Злоупотребата е направена од вработен во обезбедувањето …

Банкротира нафтениот гигант “Јукос”

02-08-2006

“Јукос”, една од најголемите руски нафтени компании, банкротира. Московскиот трговски суд, деновиве, донесе одлука за нејзина ликвидација. Одлуката за ликвидација …

Хипо отвора лизинг компанија

02-08-2006

Холдингот “Хипо Алпе Адрија” бара управител за лизинг компанијата што наскоро ќе ја отвори во земјава. Директорот што ќе ја …

Ребрендирањето не значи и пониски цени

31-07-2006

Ребрендирањето на “Мобимак” во “Т-мобил” не значи дека ќе се променат цените на услугите на македонската мобилна телекомуникациска компанија, изјави …

Атила Сендреи пред суспензија

31-07-2006

На главниот извршен директор на “Македонски телекомуникации”, Атила Сендреи му се заканува суспензија поради тоа што пред финансиските власти се …

Нов ценовен удар за возачите

30-07-2006

Од утре поскапува регистрацијата на возилата и зелениот картон, документ без кој ниту едно возило со македонски регистарски таблици не …