Штрајк во “Охрид турист”

09-08-2006

Сузана Вренцовска Околу 70 вработени во АД “Охрид турист” вчера штрајкуваа пред хотелот “Палас” во знак на незадоволство од нехуманиот …

Во тоалет со дозвола на газдата

08-08-2006

Здружението “Самарјанин” ќе ги штити текстилните работнички од Битола од односот на грчките газди кои не им дозволуваат да одат …

Ќе не удри енергетски шок?!

08-08-2006

Континуираниот пораст на цената на нафтените деривати и барањата за поскапување на струјата и парното греење, ќе бидат сериозен удар …

Метропол најдобар хотел во земјава

08-08-2006

Охридскиот хотел “Метропол” е добитник на наградата од глобалната туристичка индустрија World travel award, за најдобар хотел во земјава. Номинацијата …

Фалби на заминување!

07-08-2006

Владата во заминување вчера ја презентираше белата книга за приватизацијата на ЕСМ-дистрибуција и за реформите во електроенергетскиот сектор на земјава. …

ЕСМ ја исклучи државата

07-08-2006

Новите газди на “ЕСМ-Дистрибуција” без пардон кон државните неплаќачи. “ЕСМ-Дистрибуција” вчера ги остави без струја неколку министерства кои редовно не …

ИФЦ ќе ги учи банкарите

07-08-2006

Интернационална финансиска корпорација (ИФЦ) ќе им помага на македонските банкари како да го подобрат управувањето, организацијата на работењето, комуникацијата и …

Стошиќ каде се парите!?

07-08-2006

“Стошиќ каде се парите?”, “Оди си!!!” и “Ревизија” се дел од транспарентите што беа изложени вчера во холот на Македонската …

Се раздолжуваме ситно

04-08-2006

Македонија го намали долгот кон странските кредитори. За волја на вистината, намалувањето е скромно, но според експертите, по долгогодишен нагорен …