Т-мобил – влезе

13-08-2006

Ребрендирањето на мобилниот опрератор “Мобимак” во “Т-мобил” почна. Во рамките на оваа постапка освен што ќе бидат променети трговските знаци …

Подобар маркетинг за извоз на вино

11-08-2006

САД продолжува со поддршка на македонската винска индустрија. Неделава УСАИД ја реализираше првата обука за медиуми и унапредување на односи …

Загрозено производството на струја

10-08-2006

Производството на електрична енергија во “Електрани” на Македонија -ЕЛЕМ е сериозно загрозено. Земјава може да остане без сопствено производство на …

Повторно светна ФДУ

09-08-2006

Долговите кон “ЕСМ Дистрибуција” вчера ги подмириле Факултетот за Драмски уметности (ФДУ) од Скопје и ОУ “Живко Брајковски”. Како што …