ЕЛЕМ ќе се подмладува

15-11-2006

Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) ќе ги раскине договорите со околу 50 лица кои работат во компанијата со договор на дело. …

Телеком и Он.нет – конкуренти

15-11-2006

“Македонски телекомуникации” и интернет провајдерот “Он.нет” вчера потпишаа договор за интерконекција со кој се дефинираат условите и цените за меѓусебното …

Владата да ја извлече МРТ од криза

14-11-2006

Владата треба да ги плати долговите на Македонската радио-телевизија, да изнајде ефикасен начин за поголема наплата на радиодифузната такса и …

ЕЛЕМ ќе котира на берза

13-11-2006

Дел од капиталот на државната компанија за производство на струја, Електрани на Македонија ќе котира на Македонската берза за хартии …

Двојно побрз интернет по стари цени

13-11-2006

“Македонски телекомуникации” двојно ја зголемува брзината на пристап на интернет за претплатниците кои се корисници на сите Мах АДСЛ пакети. …