Се “набилдавме” девизно!

08-12-2005

Девизните резерви на Македонија надминаа една милијарда долари. Тоа е највисокото ниво на девизни резерви што земјава го достигна од …

За кокошка – 250 денари

08-12-2005

Вкупно 186 семејства од селото Могила, чија живина беше уништена поради страв од постоење на вирусот на птичјиот грип, ќе …

Основицата- 65 отсто од просечната плата

07-12-2005

Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) и Сојузот на синдикатите на Македонија имаат усогласени ставови околу колективните договори – за …

Владата ја “издиши” Берзата

07-12-2005

Неизвесноста што ја предизвика Министерствот за финансии со криењето на даноците за капитална добивка од продажбата на акции и данокот …

Ќе заштедиме до 30 милиони долари

05-12-2005

“Македонија направи вистински чекор што токму во овој момент ја издаде првата еврообврзница за покривање на долгот кон Лондонскиот клуб. …

Светска банка пак утна!

05-12-2005

“Светска банка греши и тоа не и е првпат. И со пензиската реформа се истрча со мислење кое ќе се …