Нема пари за нафта, возовите во лер

20-11-2006

“Македонски железници” ќе го редуцира патничкиот и товарниот сообраќај бидејќи на жиро-сметката нема доволно пари за набавка на нафта. “ЕСМ-дистрибуција” …

Словенецот Франц Бут – советник

20-11-2006

Словенецот Франц Бут е новиот советник на министерот за земјоделство Ацо Спасеновски. Бут, кој веќе учествува во изработка на закон …

Лусент да биде преземен од Алкател

20-11-2006

Американскиот претседател Џорџ Буш службено одобри преземање на американскиот телекомуникациски гигант “Лусент”, од страна на францускиот конкурент “Алкател”. Имено, за …

Компјутер ги делеше ЦЕМТ дозволите

19-11-2006

Министерството за транспорт вчера за првпат по електронски пат ги распредели транспортните ЦЕМТ дозволи за следната година. Пред транспортерите и …

Прокредит банка доби две награди

19-11-2006

Прокредит банка доби награди за најдобар дизајн на интернет страница и најдобра интернет банка за клиенти, во натпреварот за “World’s …

Оризот патува во Турција

19-11-2006

Успешно заврши годинешната жетва на ориз во Кочанскиот регион. Трговците го почнаа откупот на оризовата арпа и на белиот ориз, …

Груевски делеше земјиште

17-11-2006

Премиерот Никола Груевски вчера во светиниколското село Ерџелија им додели земјиште на плодоуживање на 21 земјоделец. За краток период, премиерот …