Битола не остана без леб

20-11-2006

Граѓаните на Битола не останаа без леб иако производителот “Жито Битола” го прекина производството, откако ги исклучи агрегатите од кои …

Лусент да биде преземен од Алкател

20-11-2006

Американскиот претседател Џорџ Буш службено одобри преземање на американскиот телекомуникациски гигант “Лусент”, од страна на францускиот конкурент “Алкател”. Имено, за …

Компјутер ги делеше ЦЕМТ дозволите

19-11-2006

Министерството за транспорт вчера за првпат по електронски пат ги распредели транспортните ЦЕМТ дозволи за следната година. Пред транспортерите и …

Оризот патува во Турција

19-11-2006

Успешно заврши годинешната жетва на ориз во Кочанскиот регион. Трговците го почнаа откупот на оризовата арпа и на белиот ориз, …

Поволен пакет за пензионерите

17-11-2006

НЛБ Тутунска банка деновиве пушти во оптек нов пакет наменет исклучиво за пензионерите. Пакетот се состои од тековна сметка со …

Он.нет втор фиксен оператор

17-11-2006

Интернет провајдерот “Он.нет”, од јануари идната година ќе почне да нуди услуги во фиксната телефонија. Од провајдерот велат дека технички …