Кина најви: Сузбивање

10-10-2021

Кина ќе продолжи да го потиснува монополското однесување и бизнисот на компаниите на интернет платформите. Исто така, оваа земја ќе …

Падна договор за глобален данок

09-10-2021

Повеќе од 130 земји постигнаа договор за одданочување на големите компании, вклучително и минимален корпоративен данок од 15 проценти за …