Шафхаузен, господски часовник

28-12-2018

Велат дека овие години се клучни за иднината на класичните, механички часовници. Доколку ја преживеат инвазијата на пластичните мерачи време, …

Смрт како порачана

26-12-2018

 Мерлин Монро е една од најголемите икони на филмот од дваесеттиот век. Лик кој го надминува филмот кому се посветила, …