Смрт како порачана

06-08-2022

Мерлин Монро е една од најголемите икони на филмот од дваесеттиот век. Лик кој го надминува филмот кому се посветила, модата …

Шафхаузен, господски часовник

14-01-2022

Велат дека овие години се клучни за иднината на класичните, механички часовници. Доколку ја преживеат инвазијата на пластичните мерачи време, …

Кој го уби Џон Кенеди?!

07-09-2021

Убиството на американскиот претседател Џон Ф. Кенеди, е извршено во Далас, Тексас на 22 ноември 1963 година, во 12 часот …

5582-temnata-strana-na-mesechinata

Темната страна на месечината

17-12-2020

На 21 јули 1969 година, во 02 часот и 56 минути по источноамериканско време (УТЦ) американскиот космонаут Нил Армстронг стапна на Месечината, …