Црна Гора преку оглас бара снајперист

24-06-2022

Војската на Црна Гора на јавен конкурс бара специјалист обучен снајперист. Црногорското Министерство за одбрана, предводено неодамна од министерот Рашко …

Петков: Уморен сум од кукавици

23-06-2022

Премиерот на Бугарија во оставка Кирил Петков пристигна во Брисел, откако синоќа падна неговата Влада. На влезот имаше проблеми со …