“Не” за исламизацијата

05-11-2006

Илјадници Турци протестираа саботата во Анкара, бранејќи го световниот режим во земјата и противејќи се на исламизацијата на државата, но …

Риби ќе има само до средина на веков!

03-11-2006

Рибарите долж Јадранското Море деновиве најмногу ги загрижи една научна студија објавена во угледното списание “Саенс”, според која тие ќе …

Изгоре Здравствениот дом

03-11-2006

Во Здравствениот дом во Подгорица завчера попладне избувна пожар во кој, за среќа, нема повредени. Пожарот го предизвика неисправна инсталација, …

Косово како Босна

03-11-2006

Косово ќе има “ограничена независност”, нешто слично како во Босна, затоа што ќе постои и меѓународен цивилен претставник што ќе …

Конзулатот во Ниш за еден месец

03-11-2006

Бугарскиот амбассадор во Србија, Георги Димитров изјави вчера дека нивниот конзулат во Ниш ќе почна со работа за еден месец. …

Гораните надгласано малцинство

03-11-2006

Гораните се најмалото малцинство во Косово, пишува лондонскиот неделник “Економист” во својата репортажа за луѓето кои живеат главно во југозападниот …

Братот на Мило ја купи Никшиќка!

02-11-2006

Компанијата “Монте нова” од Подгорица, во сопственост на Ацо Ѓукановиќ, брат на црногорскиот премиер во заминување, купи 30 отсто од …