Светот оди во пропаст!

13-10-2006

Во јавноста е познато дека словенечкиот претседател Јанез Дрновшек, радикално го сменил начинот на својот живот, но се чини и …

Милиони од лошотија!

13-10-2006

За финансирање на Маѓународниот казнен суд за поранешна Југославија во Хаг досега се потрошени неверојатни 1,24 милијарди долари. Истото се …

“Бесачите” ќе летаат од училиште

12-10-2006

Тројцата ученици од средното Техничко училиште “Никола Тесла” во Загреб кои го “обесија” соученикот А.П. на закачалка за капути во …

Косово увезе дипломатија!

12-10-2006

Косовската влада, бидејќи нема сопствена дипломатија, си плати и увезе британска, преку фирмата Независен дипломат”, која се смета за прва …

Нова влада до крајот на месецов

12-10-2006

Мандатарот за состав на нова црногорска влада, Жељко Штурановиќ деновиве врши бројни консултации, како со некои актуелни министри така и …

Обесиле соученик на закачалка

11-10-2006

Деновиве во првиот клас на Техничкото училиште “Никола Тесла” во Загреб се случи неверојатно насилство. Група ученици го фатила соученикот …

Мило замина во право време!

11-10-2006

Поранешниот специјален пратеник на ЕУ за референдумот во Црна Гора, Мирослав Лајчек изјави дека повлекувањето на Мило Ѓукановиќ е во …

Сопругот ќе гласа за доверба на сопругата!

11-10-2006

Само што се вратија од свадбеното патување во Финска, новопечените сопружници, претседателот на општината Меѓумурје Јосип Посавец, неговата заменичка Дијана …

Во Бугарија со бесплатни визи?

09-10-2006

Од први јануари идната година граѓаните на Србија во соседна Бугарија ќе мора да патуваат со визи. Со Романија визниот …

Полициска продажба

09-10-2006

Полициската управа на Загреб, деновиве организира продажба на изгубени предмети на кои им е поминат рокот на чување, а чии …

Исчезнаа двајца Чеси

09-10-2006

Завчера на архипелагот Корнати, меѓу островите Клинт и Пураре исчезнаа двајца чешки туристи. Според вработените во националниот парк, во неделата …

Шекс рекетирал бизнисмен?

09-10-2006

На завчерашното основачко собрание на осијечкиот огранок на здржението на граѓани ХДССБ, Бранимир Главаш пред преполната сала во 40-минутен говор …