Легализирање на проституцијата

28-02-2007

Романија планира да ја легализира проституцијата, со цел да се обиде да се справи со зголемениот интерес за платени сексуални …

Во Косово секој ден се пука

28-02-2007

Од повеќе огнени оружја вчераутро е пукано врз автомобилот на претседателот на Косовската телекомуникациска агенција Антон Бериша, во близина на …

Со бастун на работа!?

28-02-2007

Поранешниот министер за социјала во бугарската Влада, Иван Нејков, предложи да се помести старосната граница, па и мажите и жените …

Женски пакт против Санадер

27-02-2007

Претседателката на ХНС Весна Пусиќ и заменичката на СДП Жељка Антуновиќ склопиле пакт за ненапаѓање меѓу двете странки и тргнале …

Разрешена помошничката министер

27-02-2007

Владата на Србија на последната седница ја разреши професорката на Правниот факултет во Крагуевац, д-р Емилија Станковиќ, од должноста помошник-министер …

Коштуница против Тадиќ

27-02-2007

Уште не ни почнаа со преговорите за новата влада, а актуелниот претседател и премиерот во заминување, веќе се конфронтираа. Партијата …

Мали шанси и за хрватската тужба

27-02-2007

Хрватскиот претседател Стипе Месиќ изјави дека по одлуката на Меѓународниот суд за правда, има мала можност да се прифати и …

Косово е срце на Србија!

27-02-2007

Вчера пред амбасадата на САД во Белград протестираа против планот на Ахтисари околу 15.000 лица од кои повеќето дојдоа со …

Оштетени возила на ОБСЕ

26-02-2007

Неколку автомобили се оштетени при вчерашната експлозија на паркиралиштето на канцелариите на ОБСЕ во Пеќ. Портпаролот на косовската полиција Авни …

Деновиве разговари за новата влада

26-02-2007

Портпаролот на Демократската партија на Србија (ДСС) Андреј Младеновиќ најави дека во наредните денови ќе биде одржана првата рунда на …