Клуч за 4.000 градежни фирми!

26-10-2007

Половина од околу 9.000 градежни фирми во Хрватска може да се затворат доколку до април 2008 година не ги испонат …

За Курдите ни струја ни храна!

25-10-2007

Стопирањето на извозот на евтина електрична енергија за Северен Ирак и затворање на граничниот пункт Хабур на ирачко-турската граница, се …

Остануваат уште 16.000 војници

25-10-2007

“НАТО ќе го задржи контигентот од 16.000 војници во Косово во полн состав за секој случај”, изјави генералниот секретар Јап …

Караманлис во паника

25-10-2007

Незадоволните функционери го прават климаво парламантарното мнозинство во владејачката партија Нова Демократија, кое во моментов брои само 151 пратеник од …

Коштуница го нападна Лајчак

25-10-2007

Премиерот Воислав Коштуница вчера изјави дека Србија одлучно ќе ја брани Резолуцијата 1244 и Дејтонскиот договор, бидејќи зачувувањето на Косово …

Почна операцијата на жестоко гонење!

24-10-2007

Додека во Турција се води расправа за тоа дали да се преземе прекугранична операција против припадниците на Курдската работничка партија …

Се симнуваат сликите на Мило

24-10-2007

Директорот на Управата на црногорската полиција Веселин Вељовиќ упати телеграма до сите полициски раководители на пониско ново, веднаш да ги …

Лажни фактури со милијарди евра

24-10-2007

Издавањето лажни и фиктивни фактури со даночни податоци, секоја година во Грција претсавува златен рудник од милијарди евра, при што …

Сексуален скандал во Фиер

23-10-2007

Судии, обвинители, адвокати, носители на раководни функции, лекари и познати бизнисмени ќе треба да се појават пред судот во албанскиот …