Повторно преговори ЕУ – Турција

22-03-2007

Преговорите за членство на Турција во ЕУ ќе бидат обновени на 29 март, јавија турските медиуми повикувајќи се на информација …

Холбрук лаже!

22-03-2007

“Поранешниот американски дипломат Ричард Холбрук последниве денови во медиумите упорно лаже дека непосредно по војната во БиХ не направил тајна …

Македонија во вториот ешалон

22-03-2007

Земјите во транзиција од Југоисточна Европа во текот на минатата година забележаа економски раст, но тој се уште не е …

Во НАТО без референдум

21-03-2007

Претседателот на Хрватска Владимир Шекс изјави за Нова ТВ дека за влегувањњето на нивната земја во НАТО нема потреба да …

Мандатар или избори!

21-03-2007

Нов, можеби и последен состанок, му останува на демократскиот блок на Србија за усогласување на тврдите партиски ставови околу формирањето …

Од мај визни олеснувања?

21-03-2007

Црногорскиот министер за полиција Јусуф Каламперовиќ вчера изјави дека во почетокот на мај Црна Гора и Европската унија ќе потпишат …

Кавга на стартот Русија – САД!

20-03-2007

Евидентното несогласување на светските сили, кога е во прашање статусот на Косово, дојде до израз веќе на првта вчерашна редовна …

Ќе градат паневропски нафтовод

20-03-2007

Хрватска, Италија, Романија и Србија на 3 април во Загреб ќе потпишат Меморандум за паневропскиот нафтовод, со што ќе почне …

Месиќ го смени воениот врв!

20-03-2007

Претседателот на Хрватска и врховниот командант на оружените сили Стипе Месиќ, завчера, експресно ги смени командантите на сите три рода …