Санадер под истрага

27-09-2006

Дилемата, дали премиерот Санадер со сопругата летово патувал во Верона, службено или приватно, се уште ја бранува хрватската јавност, па …

Лажна експлозија во ХРТ

27-09-2006

Хрватската радио и телевизија вчераутро околу 9,30 часот доби анонимен телефонски повик дека во зградата е поставена експлозивна направа. Веднаш …

Тепачка на мостот на Ибар

26-09-2006

Главниот мост на реката Ибар во Косовска Митровица повторно е затворен, по завчерашниот инцидент кога дошло до физичка пресметка меѓу …

Сателит ќе ги лови рибокрадците

26-09-2006

Бугарската влада ќе инвестира 600 илјади лева буџетски средства за набавување на современ сателитски систем за контрола на рибарските бродови, …

Донациите се даваат во кеш!

26-09-2006

Во последните 16 години од практичното функционирање на демократијата во Хрватска, политичките партии создадоа низа механизми со кои црпеа средства …

Погребници како мршојадци!

25-09-2006

Секој ден, од седум часот наутро до три попладне, најмалку десетина приватни погребници стојат пред мртовечницата на Клиничкиот центар на …

Продолжува штрајкот на учителите

25-09-2006

Синдикатите на наставниците во Грција одлучија да ги продолжат протестите за уште една недела, по минатонеделниот штрајк на учителите во …

Ќе има големо пазарење!

25-09-2006

Специјалниот пратеник за статусот на Косово, Мати Ахтисари, “веќе во ноември ќе понуди предлог за давање условна независност” на покраината, …

Преговорите за Косово без рок

24-09-2006

Советот за безбедност синоќа на затворена седница расправаше за преговорите за статусот на Косово. По седницата не е дадено соопштение …

Сто илјади динари пензија

24-09-2006

Уметниците од Србија, оние кои ќе ги предложи посебна комисија,според најновата одлука на Владата, ќе имаат право на доживотна национална …

Србите не сакаат преку Ибар

24-09-2006

Претставници на Српскиот национален совет (СНС) од северно Косово се противставија на отворањето на главниот мост на реката Ибар во …