Турција се жали на Софија

08-09-2006

Бугарија ги забавува работните визи на турските граѓани,се жали турскиот амбасадор во Софија.Тој,подвлекува,пишува весникот “Сега” дека ова се случува кога …

Точка на “дружбата” со Слобо!

08-09-2006

Социјалистите во Србија ставаат точка на Слободан Милошевиќ…. Социјалистите во Србија ставаат точка на Слободан Милошевиќ. На конгресот кој треба …

“Голема Србија” се уште во игра

06-09-2006

Српската радикална странка порачува дека идејата за “Голема Србијаè не е мртва туку само чека радикалите да дојдат на власт …

На опашката од деловниот свет

06-09-2006

Според ранг листа на Светската банка во врска со условите за деловно работење направена според податоци од 175 земји, Хрватска …

ЕУ им подготвува пранги

06-09-2006

На 26 септември европската комисија ќе препорача Бугарија и Романија да бидат примени во ЕУ. Како што соопштуваат Ројтерс и …

Со булдожер ограбена банка

05-09-2006

Според полицијата, грабежот бил добро организиран бидејќи претходно извршителите со автомобили ја блокирале улицата што води кон банката, поради што …

Мура ги дели и зближува

05-09-2006

Неодамнешниот договор помеѓу хрватскиот и словенечкиот премиер Иво Санадер и Јанез Јанша, за тоа дека насипот на левиот брег на …

Дел Понте потекнува од Задар

05-09-2006

Предците на главниот обвинител на Хашкиот трибунал Карла дел Понте живееле во Задар, пред да се отселат во Швајцарија, пишува …