Повеќегодишни бесплатни визи

17-09-2006

Со спогодбата за визни олеснувања потпишана меѓу Србија и Италија се предвидуваат повеќе повластици за неколку категории граѓани. Станува збор …

Косово како Нагорно Карабах

17-09-2006

“Одвојувањето на Косово од Србија може да биде опасен преседан бидејќи на Балканот во речиси секоја држава постојат народи кои …

Четири возила уништени

17-09-2006

Четири возила се уништени во прексиноќешната силна експлозија што се случи во Гњилане, потврди вчера Косовската полициска служба (КПС). Во …

ЕУ ги искритикува Балканците

17-09-2006

Европската унија ја критикуваше Босна и Херцеговина за неуспехот да воведе основни реформи неопходни за создавање тесни врски со ЕУ. …

Не постои паналбанска свест

15-09-2006

Водечкиот британски експерт за албанското прашање Миранда Викерс тврди дека не постои “паналбанска свестè која тежнее кон обединување на сите …

Експлозија пред куќа на министер

15-09-2006

Вчераутро, експлодира бомба во близина на куќата на косовскиот министер за внатрешни работи Фатмир Реџепи во Гњилане, соопшти Косовската полициска …

Над 60 молби за работно место

15-09-2006

На конкурсот за прием на 500 работници во новит сплитски хотел “Лав” досега се поднесени над 3.000 молби или 60 …

Специјалците се повлекоа

15-09-2006

Вчераутро, специјалните единици на словенечката полиција се повлекоа од границата кај преминот Свети Мартин на Мура-Хотиза. Веднаш по нив, истото …

Специјалци долж границата!

14-09-2006

Словенците и Хрватите кога е во прашање границата, речиси во се потсетуваат на Израелците и Палестинците. Меѓуграничните тензии се толку …

Томас Шмит прв амбасадор

14-09-2006

Германскиот дипломат Томас Шмит вчера ги предаде акредитивите на црногорскиот претседател Филип Вујановиќ со што официјално стана првиот странски амбасадор …

Колумнист тепал жена и син

14-09-2006

Колумнистот на хрватскиот неделник “Националè, Среќко Јурдана, е … Колумнистот на хрватскиот неделник “Национали, Среќко Јурдана, е уапсен во ноќта …