Меѓугорје поскапо од Сараево!

09-11-2006

Во познатото светилиште Меѓугорје, кое патем нема ниту статус на општина, не само што се градат повеќе станови одошто во …

Јанша да се сели во Лондон!

09-11-2006

Проблемот се наслино преселените Роми , не само што ги надмина границите на Словенија,туку дојде на тапет и на Европската …

Изборите на 21 јануари

09-11-2006

Претставниците на парламентарните партии на вчерашната средба со Предраг Марковиќ, претседател на српското Собрание, постигнаа договор парламентарните избори да се …

Отстранети српските оператори

08-11-2006

Регулаторната управа на Косово вчера ги демонтира четири антени на “Телеком Србија” во Приштина. Со поддршка на косовската полиција и …

Шекс го чуваат 100 полицајци!

08-11-2006

Над стотина полицајци и специјалци го обезбедуваа завчрашното доаѓање на претседателот на Хрватскиот парламент Владимир Шекс во Осиек на собирот …

Додик и вторпат куртули

08-11-2006

За само две недели, по вторпат во воздух се расипува авионот на премиерот на Република Српска, Милорад Додик. И овојпат, …

Штурановиќ премиер

08-11-2006

Собранието на Црна Гора вчера ја избра новата влада за чиј премиер е назначен мадаторот, Жељко Штурановиќ. Новиот кабинет ќе …

Без договор за уставниот закон

07-11-2006

Претставниците на парламентарните странки на вчерашните консултации со претседателот на Собранието на Србија, Предраг Марковиќ не постигнаа договор за уставниот …

Осум камиони шверцувале цигари

07-11-2006

Хрватската полиција завчера разбија канал за шверц со цигари од Србија за земјите од ЕУ. На контролен пункт на границата …