Кому му пречи силен динар?

13-11-2006

Членот 5 од неодамна усвоениот Уставен закон, предизвика доста реакции во српската јавност, а пред се од Народната банка. Според …

Потера по крадците на парно греење

13-11-2006

Сто и педесет лева ќе биде казната доколку некој претплатгник на бугарската Топлификацијаа му оневозможи на инкасаторот да изврши проверка …

Крпење на сите магистрали

13-11-2006

Во наредните четири години федерацијата БИХ има намера да ги реновира сите магистрални патишта во државата. За оваа намена, според …

Заштита од неверниците

13-11-2006

Ријасетот на Исламската верска заедница во Босна и Херцеговина му даде целосна подршка на Мешихтатот на ИЗ од Санџак за …

Усвоен Уставниот закон

10-11-2006

Српското Собрание вчера во раните утрински часови го усвои Уставниот закон за спроведување на Уставот на Србија. Законот е усвоен …

Избрана новата влада

10-11-2006

Црногорскиот Парламент вчера, по тридневна расправа, конечно ја избра новата Влада, прва во независна Црна Гора. За Владата гласаа 44 …

Месиќ пријавен за обид за убиство!

10-11-2006

Францускиот адвокат Иван Јурашиновиќ на Истражниот суд во Нантер му поднесе казнена пријава против “Марко Николиќ и оснанатите” поради обид …

Неговите обвинувања се будалштина!

09-11-2006

Хрватскиот претседател Стијепан Месиќ вчера изјави дека обвинувањата упатени од лидерот на Хрватскито блок Ивиќ Пашалиќ дека тој стои за …

Меѓугорје поскапо од Сараево!

09-11-2006

Во познатото светилиште Меѓугорје, кое патем нема ниту статус на општина, не само што се градат повеќе станови одошто во …

Јанша да се сели во Лондон!

09-11-2006

Проблемот се наслино преселените Роми , не само што ги надмина границите на Словенија,туку дојде на тапет и на Европската …

Изборите на 21 јануари

09-11-2006

Претставниците на парламентарните партии на вчерашната средба со Предраг Марковиќ, претседател на српското Собрание, постигнаа договор парламентарните избори да се …