Масри добил пари за да молчи?

24-11-2006

Американските власти му платиле на германскиот државјанин со либанско потекло Калед ел Масри да молчи за случајот со неговото апсење …

Повредени 55 затвореници

24-11-2006

Вчера, засилени полициски силе воспоставија контрола над затворите во Ниш и Забела, каде веќе два дена “командуваат” затворениците. Во блиската …

И Загреб со рулет-трки!

23-11-2006

Саревскиот рулет како чума се шири низ градовите на бившите ју-држави. Дека е тоа така, најдобро потврдуваат и овие снимки …

Вие сте идиоти!

23-11-2006

Завчера, Воислав Шешељ хашките судии ги нарече идоти, бидејќи инсистираа тој да се појави во судницата. Познато е дека лидерот …

Дали ми е готов гробот!

23-11-2006

Сите најблиски и пријатели кои завчера го посетиле Бранимир Главаш кој штрајкува со глад, велат дека тој почнал да се …

Затворениците се забарикадирале

23-11-2006

Од протестите во Забела повторно доаѓаат контрадикторни информации. Според надлежните станува збор за мирен штрајк на 140 затвореници, додека самите …

Загреб ја тужи Хрватска

22-11-2006

Градот Загреб најави можност за подигање тужба пред Уставниот суд на Хрватска против државата поради предлогот за измена на Законот …

Пратениците ќе земат по 12.500 евра!

22-11-2006

Пратениците на Собранието на Србија, се чини, добро ќе заработат од донесувањето на Уставниот закон за кој неодамна се расправаа …

И Младиќ во кампањата на Ле Пен

22-11-2006

Францускиот претседателски кандидат Жан Мари ле Пен на своите предизборни митинзи настапува со досега пробана реторика и карактеристичн декор, карактеристичен …

Чесите земаат мајстори од “Застава”

21-11-2006

Кога нема работа дома, работниците ќе си одат надвор. Стандардна балканска транзициска приказна, која не ја заобиколи ниту фабриката “Застава” …