06 Aug 2020

Мила Царовска, вицепремиер за странски инвестиции, постираше фотографии на ФБ во убаво издание.

Проѕирна црна кошула со бели точки, црна…

05 Aug 2020

Министерството за економија овозможи сите лиценцирани туристички агенции кои сакаат да работат со ваучери за туризам, да можат дополнително да се…

05 Aug 2020

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ги оценува како неточни, неосновани и нестручни наводите дека зголемените цени на електричната…

05 Aug 2020

Најниската цена и натаму е проблем број 1 за фирмите, а 48 % од нив сметаат дека има корупција во јавните набавки, покажува Извештајот од…

04 Aug 2020

Синдикалниот лидер од Агенција за вработување, има проблем со менаџментот на институцијата, за која како што јавно тврди, сака да го избрка од…

04 Aug 2020

Од ноќеска на полноќ важат новите цени на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги. Според новата одлука, се намалува цената на…

04 Aug 2020

Во јули се забележува прв месечен раст на приходите во буџетот од почетокот на КОВИД-19 кризата, со месечен раст од 1,4% во однос на лани. Ова се…

03 Aug 2020

Задолжувањата се за да се помогне економијата и да се надмине кризата со коронавирусот, велат од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија по…

03 Aug 2020

Со една просечна плата Македонецот може да плати околу 17 сметки за струја, додека Британецот над 50. Европската статистика покажува дека едно…

02 Aug 2020

Јавниот и државниот долг во второто тромесечје се зголемени за над 8 проценти.

Jавниот долг, кој ги вклучува државниот, гарантираниот и…

02 Aug 2020

Граѓани ги продаваат 6.000 денари вредните ваучери за туризам, кои можат да се искористат за одмор во некои од туристичките локалитети во земјава…

01 Aug 2020

Кроација Осигурување АД – Друштво за неживотно осигурување согласно своите стратешки вредности и ценејќи ја довербата на своите осигуреници цврсто…

01 Aug 2020

Група синдикати и здруженија побараа од Регулаторната комисија веднаш да ја повлече Одлуката за поскапувањето на струјата.

Зад барањето…

01 Aug 2020

Погребалната дејност заради својата природа е услужна дејност за која воопшто не се зборува ниту се пишува. Сепак и тоа е бизнис, кој во најголем…

01 Aug 2020

Минаа изборите и стаса сметката за неодговорното работење на Зоран Заев. Струјата поскапува околу 7,5%. Сега граѓаните од свој џеб ќе ги плаќаат…

01 Aug 2020

Граѓаните на Македонија плаќаат втора најскапа струја во Европа, доколку се споредува цената на струјата со просечната месечна плата.  На овој…