20 Jan 2021

Народната банка ја објави анализата „Меѓународната инвестициска позиција на земјите од регионот, со посебен фокус на македонската економија“ на…

20 Jan 2021

Пензионерите со јануарската пензија ќе добиваат поголема пензија по основ на усогласување на пензијата со порастот на трошоците за живот кои во…

20 Jan 2021

Формалниот почеток на нова чешка инвестиција во ИТ секторот во земја, ќе биде објавен денеска.

Станува збор за инвестицијата во компанијата…

19 Jan 2021

Владата донесе одлука за укинување на увозните давачки – царинските стапки на одделни суровини и репроматеријали кои се употребуваат во…

19 Jan 2021

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јануари 2021 година, кои согласно законското усогласување што се врши…

19 Jan 2021

Премиерот Зоран Заев вели дека поддршката на домашниот туризам и ваучерите „Дома си е дома“ дале одлични резултати за домашните туристички…

18 Jan 2021

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција во Владата информираше за Програмите кои што ќе ги реализира Министерството…

18 Jan 2021

Од полноќ се зголемуваат цените на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) за 1,00 денар/литар, додека малопродажните цени на бензинот…

18 Jan 2021

⋮IWConnect, глобална, мултидисциплинарна ИТ компанија фокусирана на интеграција, дигитализација, менаџирање на податоци, анализа, инфраструктура,…

18 Jan 2021

Третиот понеделник во јануари се смета за најдепресивниот ден во годината. Оваа година тоа е денешниов ден понеделник 18-ти јануари. Во светот,…

17 Jan 2021

Одобрена е првата група барања од Ковид 3 бескаматната линија наменета за микро и мали трговски друштва, односно за трговци-поединци и занаетчии,…

17 Jan 2021

Сите грчки компании, не само оние кои беа принудени да се затворат за време на блокадата, претрпеа загуби на приходите од речиси 35 милијарди евра…

15 Jan 2021

Обилните врнежи од дожд и снег во битолскиот регион негативно се одразија врз работата во рудниците на РЕК Битола, а со тоа и врз целиот Комбинат…

15 Jan 2021

Генерали Инвестментс ја финализираше процедурата за спојување на ДУИФ Илирика Фунд Менаџмент АД Скопје

 Со ова спојување Друштвото…

15 Jan 2021

Економско-социјалниот совет на денешната седница, со која претседаваше министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, дискутираше по…

15 Jan 2021

Странските директни инвестиции од Италија во земјава изнесуваат 107 милиони евра, но соработката има потенцијал да се продлабочи. Земјата добро се…