13 Aug 2020

Комисијата за хартии од вредност на 77-тата седница со која претседаваше претседателот на КХВ, Нора Алити, на Еуростандард Банка АД Скопје –…

13 Aug 2020

Кризата предизвикана од Ковид-19 пандемијата предизвика сериозни пореметувања на глобалниот вински пазар, а истовремено направи и огромни штети…

13 Aug 2020

Во врска со тековните случувања поврзани со Еуростандард банка, а со цел правилно информирање на нашите клиенти и соработници, Еуролинк…

13 Aug 2020

Осигурителниот пазар останува стабилен и развојот на настаните околу Еуростандард банка нема да влијаат негативно врз…

13 Aug 2020

Во врска со објавената вест дека НБРСМ ја одзела дозволата за работа на ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД Скопје, Агенцијата за супервизија на осигурување ја…

13 Aug 2020

Министерката за финансии Нина Ангеливска не открива кога точно ги извадила своите заштеди од пропаднатата Еуростандард банка.

Во…

13 Aug 2020

Mинистерката за финансии Нина Ангеловска демантира дека подигнала штеден депозит од Еуростандард банка, по информацијата дека банката ќе ја изгуби…

12 Aug 2020

Да се потсетиме, дека во секој мандат кога СДСМ е на власт пропаѓаат банки, илјадници луѓе остануваат без своите животни заштеди.

12 Aug 2020

ВМРО-ДПМНЕ денеска праша дали Нина Ангеловска си ги повлекла своите пари (250.000 евра) од Еуростандард банка, за која Народната банка на…

12 Aug 2020

Еуростандард банка АД Скопје ја известува јавноста дека во текот на денешниот ден се пласирани лажни информации кои, како што велат од банката, се…

12 Aug 2020

Народната банка денеска ја затвори банката Еуростандард АД Скопје поради неисполнување минимални законски услови за работење.

- Барањето…

12 Aug 2020

Стечајна постапка за „Еуростандард банка“ ќе побара Народната банка од судот, најави гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска. Таа кажа дека се…

12 Aug 2020

Народната банка денеска ја одзеде дозволата за работа на Еуростандард банка -Скопје, соопшти на прес-конференција гувернерката Анита Ангеловска…

12 Aug 2020

Вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска, заменик министерот за труд и социјална политика Ѓонул Бајрактар и поранешната дополнителна…

12 Aug 2020

Храната поскапела во јули, инфлацијата ќе оди нагоре.

Ова меѓу другото го одлучил…

12 Aug 2020

На редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка беа разгледани движењата на меѓународните и домашните…