Последниот извештај на Евростат покажува дека Луксембуржаните и понатаму се најбогатите граѓани на Европската унија. Нивната куповна моќ е 2,5 пати поголема од просекот на сите други земји-членки на ЕУ.

Во споредба со европскиот просек, бруто-производот по глава на жител е за 161 отсто поголем во малиот Луксембург.

Ова се објаснува со фактот што платите на многу работници од пограничните земји се вклучени во резултатот од Луксембург, според Евростат.

Следна на листата на богати е Ирска, која со своето поволно оданочување привлекува многу мултинационални компании, со бруто-производ по глава на жител за 134 отсто поголем од просекот на ЕУ.

Трета е Данска, а потоа следат Холандија, Австрија и Белгија.

Најсиромашни се граѓаните на Бугарија и Словачка.

Македонија не е ниту во ЕУ, ниту граѓаните се богати во рамки на Западен Балкан. Напротив.

Граѓаните на Северна Македонија живеат во апсолутна сиромаштија

ЛИНК до сите пропасти на власта

Јовановиќ: Светска банка проектира дека Македонија најлошо се справува со кризата и стапката на сиромаштија ќе се зголеми за 13 проценти , односно 50.000 нови сиромашни граѓани само за една година

Според Ковачевски НЕ ПОСТОЕЛЕ АРГУМЕНТИ ДЕКА НЕМАЛО РЕЗУЛТАТИ ВО ЕКОНОМИЈАТА

Ве зезаме за сликата. Сето останато е вистина.

Корупција видлива од авион, во режија на Ковачевски и Груби 4 експерти од надзорот за 1 месец наплатиле 900.000 евра