Белград

„Железарата" од Смедерево руши рекорди

Анализите покажуваат дека наскоро би можела да достигне, па дури и да го надмине максималното производство од 2008 година

„Железарата" од Смедерево, која е во сопственост на кинеската компанија „Хестил", наскоро би можела да достигне, па дури и да го надмине максималното производство од 2008 година.

- Се покажа дека Кинезите знаат да работат. Цената на челикот во светот расте и се планира палење на втора висока печка во фабриката, па сега е можно да се надмине производството на челикот од 2008 година, пред заминувањето на „Ју-Ес Стик" од Смедерево, изјави раководителот на „Железарата", Стојан Стаменковиќ.

Поврзани

Најнови вести

Коментари