Во 2016 година

Зголемување на сообраќајот на меѓународниот аеродром во Загреб

На крајот на деловната 2016 година Меѓународниот аеродром во Загреб забележа зголемување на сообраќајот од седум отсто, што претставува трета година на раст по ред и вкупен пораст на сообраќајот во последните три години од 20 отсто.

Кон средина на јули летови од Загреб почна авиокомпанија „Ер Трансат", што беше од посебно значење за аеродромот, бидејќи таа лета на прекуокеанската линија за Торонто, правејќи го така Загреб единствен град во овој дел на Европа што е директно поврзан со најголемата канадска метропола.

Поврзани

Најнови вести

Коментари