За 5 години кладилниците и коцкарниците свртеле 1,4 милијарди евра, ќариле 56,5 милиони евра!

Mакедонските казина и обложувалници во последните пет години свртеле неверојатни 1,4 милијарди евра. Како што објави 24вести, тоа е сумата која е пријавена како приход, а далеку помала е сумата што потоа е пријавена како добивка.

Сите казина и обложувалници во земјава за пет години имаат добивка од 56,5 милиони евра.

Приходите на казината и обложувалниците, во последните пет постојано се зголемуват, но добивката не го следи истото темпо.

 

Приходи и добивки во казина и обложувалници

                       Приходи                      Добивка
2012 година      207,0                        10,2
2013 година      254,2                        13,1
2014 година      280,2                          8,4
2015 година      297,0                          9,3
2016 година      357,0                         15,5

                                                                     во милиони евра

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари