Пекинг

Во Кина за еден месец купени 1,9 милиони СУВ возила

Вкупната продажба на возила, вклучувајќи ги камионите и автобусите, пораснала за 5,3 отсто на околу 2,2 милиона.

Продажбата на автомобили во Кина порасна за 4,1 отсто во август, водена од силната побарувачка за СУВ возила.

Возачите на најголемиот светски пазар според бројот на продадените возила, купиле речиси 1,9 милиони СУВ возила, лимузини и караван автомобили, се наведува во соопштението на кинеското Здружение на производителите на автомобили.

Вкупната продажба на возила, вклучувајќи ги камионите и автобусите, пораснала за 5,3 отсто на околу 2,2 милиона.

Поврзани

Најнови вести

Коментари