Технологија за експрес превоз

„Вирџин груп" ќе инвестира во американската старт-ап компанија

Корпорацијата „Вирџин груп" на милијардерот Ричард Брансон ќе инвестира во американската старт-ап компанија „Хиперлуп Лан", која прозведува технологии за експрес превоз на лица и производи.

Компанијата соопшти дека ќе го промени името во „Вирџин Хиперлуп Лан" поради инвестициите, чиј обем не е наведен.

Поврзани

Најнови вести

Коментари