Лондон

Велика Британија за некоја година би можела да добие 17 нови градчиња

Поради потребите за домување на сегашните жители, кои чувствуваат хроничен недостиг на станбен простор и се соочени со астрономски цени на недвижностите.

 Поради недостиг на станбен простор и високите цени на недвижностите, британската Влада сака да изгради населби во кои би живееле оние кои не можат да си дозволат стан во градовите.

Велика Британија за некоја година би можела да добие 17 нови градчиња, главно во празни англиски предели, поради потребите за домување на сегашните жители, кои чувствуваат хроничен недостиг на станбен простор и се соочени со астрономски цени на недвижностите.

Поврзани

Најнови вести

Коментари