УШТЕ ЕДЕН КРАХ: Регулаторите ја затвораат њујоршката Signature Bank, повикувајќи се на системски ризик

Американските регулатори во неделата соопштија дека ја затвориле Signature Bank со седиште во Њујорк, втора финансиска институција што ја затворија … Продолжи со читање УШТЕ ЕДЕН КРАХ: Регулаторите ја затвораат њујоршката Signature Bank, повикувајќи се на системски ризик