Тажна слика за сиромаштијата во Ресен: За 1 денар 2 килограми јаболка – овоштарите ги фрлија (ВИДЕО)

Катастрофалната ниска цена која владата им ја понуди на овоштарите за откуп на јаболката по цена од 1 денар за 2 килограми, ги револтираше производителите на јаболка.

Тие одлучија да го фрлат својот род.

Откупот на овогодинешната реколта на јаболката во цела држава се одвива во катастрофални услови, а особено во преспанско-ресенскиот регион каде оваа овошка е најмногу застапена.

Поврзани

Најнови вести

Коментари