За 0,5 процентни

Светска банка ја зголеми прогнозата за растот на БДП на Србија

Светска банка ја зголеми прогнозата за растот на БДП на Србија во 2017 година за 0,5 процентни поени на 2,8 отсто, во однос на претходната проценка од јуни минатата година.

Во најновиот „Извештај за глобалните економски изгледи", објавен на официјалната интернет страна на Светска банка, оваа меѓународна финансиска институција ја задржа проценката на стопанскиот раст на Србија за 2018 и 2019 година на по 3,5 отсто.

Поврзани

Најнови вести

Коментари