За сторени прекршоци

Српските бизнисмени бараат да не им се затвораат фирмите, туку да плаќаат казни

Стопанската комора на Србија и Заедницата на претприемачи ПКС покренаа иницијатива на бизнисмените на кои даночен инспектор ќе им го затоври претпријатието поради неправилности во рабoтата, сепак да им се овозможи и понатаму да работат. 

Се предлага тоа да се реализира со плаќање парична казна, рекоа на денешниот состанок на стопанственици во ПКС.

Директорот на секторот за стопанство во ПКС, Бранислава Симаниќ рече дека членот 131 од Законот за даночна постапка и администрација негативно влијае на делувањето на претприемачите во Србија. 

Поврзани

Најнови вести

Коментари