Во 2017 година

Раст на продажба на француската автомобилска компанија „Пежо Ситроен"

Глобалната продажба на француската автомобилска компанија „Пежо Ситроен" (ПСА) благо порасна во првото полугодие на 2017 година.

Продажбата скокна благодарение на обновеното производство во Иран, со што се компензираа проблемите во Кина каде продажбата падна за речиси 50 отсто. Продажбата на ПСА во Кина во периодот јануари-јуни падна за 48,6 отсто на 152.380 возила, додека во Европа, клучен пазар на ПСА, е намалена за 1,9 отсто на 1,03 милиони возила, главно поради лошите перформанси на луксузниот бренд ДС на „Пежо".

Поврзани

Најнови вести

Коментари